Storbritannien tog guld i Landhockey

Det var en nervkittlande final där Storbritannien tog sig an Holland i OS-finalen i landhockey. Efter full tid stod resultatet 3-3, och avslutades först efter straffar. Där det slutgiltiga resultatet blev 0-2 till England.

 

Första gången Storbritannien tar OS-guld i Landhockey

Det är den första gången Storbritannien tog hem OS-guldet i landhockey. Det engelska damlandslaget mötte högoddsarna Nederländerna som hade 21 matcher vunna i följd inför finalmatchen, och med två tidigare OS-guld i bagaget var det få som trodde att de skulle förlora.Trots detta visade det brittiska laget ingen rädsla inför sitt motstånd.

 

Hyllad målvakt

Målvakten Maddie Hinch blev hyllad som hjälte efter matchens avgörande. Efter flera imponerande räddningar lyckades hon gång på gång hålla kvar sitt lag i matchen. Men hennes trumfkort sparade hon till straffarna, där hon efter två imponerande räddningar kammade hem guldet till sitt landslag.

Imponerande laginsats

Vad Storbritannien hade som Holland missade var den positiva attityden lagspelarna förmedlade till varandra unders matchens alla minuter. Deras lagspel var det som i slutändan tog hem matchen för nationen som levde upp till mottot ”en för alla, alla för en”

Landhockey – en okänd sport?

För många är landhockey en relativt okänd sport. Sporten spelas med liknande regler som inomhusbandy men med ett större mål. Utrustning till sporten kan vara svår att få tag på men finns bland annat hos återförsäljare som www.polder.se. Till sporten krävs bland annat att man har tillgång till inlines – vilket liknar skridskor fast med hjul. I övrigt krävs det av spelaren samma motoriska skickligheter som vid ishockey samt färdigheter med en bandyklubba.

Nästa os?12606085-2020-olympics-torii-gate-japan

Vi får se vilka knep Holland tar med till sommar-OS i Japan 2020. Mästerskapet väntas bli en riktigt show – framförallt med tanke på bilden av Japan som ett högteknologiskt mecka. Under spelen har det annonserats att fem nya idrottsgrenar kommer att introduceras.