Europeiska idrottsveckan

För första gången någonsin startar europeiska idrottsveckan i Bryssel i syfte att främja idrott och fysisk aktivitet över hela Europa och kommer från och med nu årligen att organiseras av EU-kommissionen – spännande!

europaDet finns idag mängder av olika sporter att ägna sig åt såsom de traditionella sporterna simning, bandy, fotboll och handboll men det finns även lite även sporter som inte är lika mainstream och vanliga som dessa såsom sportfiske och jakt vilket vi tidigare skrivit om. Men när det kommer till den nya idrottsveckan som arrangeras i Bryssel fram till och med den 13 september är det främst de traditionella sporterna som kommer att hamna i fokus med en rad olika aktiviteter på agendan. Och det är inte bara i Bryssel som evenemang kommer att hållas – hela Europa kommer ha massvis av aktiviteter att erbjuda och dessa kommer att öppna för alla, oavsett vilken ålder, bakgrund eller fysisk form man har i syftet att främja idrott och fysisk aktivitet. Och vill man veta mer om vad som händer specifikt i Sverige under denna vecka kan man följa vad som händer i sociala medier via hashtaggen #Beactive eller gå in på Europaparlamentets nyhetsarkiv och följa anvisningarna där.

”– Idrott har en social, ekonomisk och kulturell dimension och det är därför vi måste främja idrottsutövande inom Europeiska unionen, sade Santiago Fisas.” läs mer om Europeiska idrottsveckan hos Europaparlamentet.