Nu börjar vi närma oss årets jaktsäsong och vi har därför valt att lyfta frågan vad som faktiskt är bra jaktkläder. Vad bör du tänka på när du inhandlar dina jaktkläder? Vad är viktigast funktionalitet eller komfort?

Jägare jakthund litenDet kan vara svårt att hitta gedigna kläder för skogen, något som alla jägare kan förstå. Då vi lever i ett nordiskt klimat skiftar väder och vind ofta, vilket gör förberedelserna ännu viktigare för en lyckad jakt. När man pratar jaktkläder så är det egentligen tre aspekter som är viktiga. Det första man brukar prata om är funktionalitet, hur man klär sig rätt för kyla t.ex. om du ska spendera många timmar ute i skogen, sittandes på ett jaktpass. Så är klädseln betydligt viktigare för vem vill sitta och frysa på ett jaktpass i åtta timmar? Så klä dig varm! Sedan är det inte bara frö bekvämlighet utan även för att undvika att dra på sig olika sjukdomar. Blir du sjuk blir det definitivt ingen jakt.

Klä dig kamouflerat

Det andra man pratar om är att klä sig kamouflerat. Då jakten i viss mån handlar om att vara gömd är en orange reflexväst inte det bästa alternativet. Det du bör tänka på är vilken typ utav skog du oftast jagar i, och hur du på bästa sätt kan kamouflera dig efter den. Något som många glömmer är att även kamouflera sin doft, eller vittring som man säger. Ligger vinden åt fel håll spelar det ingen roll hur visuellt kamouflera du är, djuret kommer att känna din vittring. Men tänk alltid på säkerheten! Säkerheten måste få komma först i alla läger.

Funktionalitet är a och o

Det sista man brukar prata om är funktionalitet, och oftast det som gör jaktkläder till bra jaktkläder. Frågan du ska ställa dig är vilka marker du kommer att röra dig runt, och vilka funktioner som är nödvändiga för att göra jakten lyckad. Kommer du att sitta på pass ofta? Eller kanske är du hundförare? Alla har olika uppgifter och det gäller att hitta kläder som passar för de situationer som du kan tänkas möta. Något som många gör när de ska köpa nya jaktkläder är just att fråga sina jaktkamrater vad de har för funktionalitet, ofta vet man inte vad man saknar! Ett hett tips är att kolla efter bra jaktkläder från activeoutfit.se. Där hittar du alltid bra jaktkläder, och oftast med väldigt bra funktionalitet. Jaktkläder kan man även ha flera säsonger igenom så därav är det viktigt att man inte tummar på kvalitet eller det man känner att man verkligen vill ha. När du väl sitter där ute i skogen så kommer du vilja sitta med den bästa utrustningen. Eller?

Men glöm inte bort att hur bra kläder du än har, så måste du klä dig efter vädret! Ta gärna med en regnjacka eller liknande som kan förbli liggandes i din jaktryggsäck. Något som räddat många hungriga jägare!

 • Skaffa en studsmatta
  Skaffa en studsmatta
  Ett utav de bästa träningsredskapen för barn är studsmattan. Den är superrolig och man kan ha den hemma i trädgården. Allt fler vill även ta studsmattan till innerstaden, och den är inte längre ett förortsfenomen. För att barnen ska kunna studsa utan bekymmer krävs dock säkerhetsutrustning och en matta av god kvalitet.
 • Det skulle få fler att cykla
  Det skulle få fler att cykla
  Att cykla till jobb, skola och på fritiden är bra för både miljön och hälsan. Och skulle man ändra en del saker för cyklister, skulle ännu fler välja cykeln som transportmedel.
 • Svenska tillverkare av kosttillskott
  Svenska tillverkare av kosttillskott
  Att vara hälsosam handlar inte bara om att träna, det handlar också om att äta rätt. Genom sin kost kan man också prestera bättre och nå längre. Om valet står mellan ett par nya löparskor och ett kosttillskott som ökar prestationsförmågan så kan det senare vara ett bättre val.