Det finns många olika anledningar till att äta kosttillskott. Ett kosttillskott kan till exempel hjälpa dig att förbättra dina träningsresultat och hjälpa din kropp med återhämtning. Kosttillskott kan helt enkelt få dig att må bättre.

Det mesta din kropp behöver kommer från maten du äter. Ibland är det dock så att detta inte räcker och då kan ett kosttillskott vara ett utmärkt komplement. Kosttillskott innehåller nämligen olika vitaminer och mineraler och detta behöver kroppen för att kunna fungera. Läs gärna mer om kosttillskott på www.vitaepro.se som är specialister på just kosttillskott.

Fördelar med kosttillskott

Kosttillskott innehåller vitaminer och mineraler i en koncentrerad form och finns bland annat som kapslar, tabletter och pulver. Du kan till exempel behöva kosttillskott om du äter en ensidig och näringsfattig kost. Du kanske behöver lite extra D-vitamin? Är du ofta stressad kan ett kosttillskott med extra vitaminer och mineraler öka kroppens motståndskraft. Det kan också vara så att du med stigande ålder behöver ett extra tillägg av en del vitaminer och mineraler.

Sjuka och svaga äldre som äter väldigt lite, personer som hårdbantar eller äter väldigt konstigt kan absolut ha nytta av att ta multivitaminer, säger näringsprofessor Tommy Cederholm.

För dig som tränar mycket kan kosttillskott hjälpa dig att bygga muskler och förbättra din uthållighet.

VitaeLab och kosttillskott

VitaeLab producerar och säljer riktigt bra kosttillskott med trygga och väldokumenterade ingredienser. Produktionen av kosttillskotten kvalitetssäkras och följer alla uppsatta standarder och föreskrifter för att du ska kunna känna dig trygg och lugn med kosttillskotten från VitaeLab. Det är dock alltid viktigt att du följer de rekommendationer som finns på kosttillskottets förpackning och att du äter en varierad kost och lever ett hälsosamt liv.