Intresset för friluftsliv ökade under pandemin. Kajaker och SUP-brädor har blivit populära träningsformer, samtidigt som de ger dig chans att vara ute i naturen. Är du nybörjare är det viktigt att tänka på säkerheten – och att inte ge dig ut ensam.

Sverige har en helt fantastisk natur och allemansrätten gör att det blir lätt att vara ute i den. Använder du en kajak eller SUP-bräda får du möjlighet att se andra delar av naturen än om du bara vandrar, eftersom du då också kan njuta av att vara ute på vattnet.

Skaffa en kajak eller SUP-bräda

Vill du bara prova om kajakpaddling är något för dig kan du välja att hyra en kajak, men ganska snart kommer du förmodligen att vilja köpa en. Detsamma gäller för SUP-brädor. Fördelen med att köpa en kajak eller SUP-bräda hos https://www.soderkajak.se/ är att du får betydligt fler alternativ att välja mellan än om du bara hyr, och du kan hitta den modell som passar dig bäst. Leveransen sker snabbt och du har lång garanti, så det blir dessutom ett tryggt köp. Innan du väljer vad du ska köpa kan det vara bra att läsa på, fundera på dina behov och kanske kolla in några tester. Är det bara du som ska använda kajaken, eller ska den passa till hela familjen? Vill du kanske kunna ha med en hund ibland? Det finns många saker att ta med i beslutet.

Att tänka på som nybörjare

Intresset för friluftsliv ökade under pandemin och det verkar faktiskt hålla i sig. Det är såklart roligt att många blir nyfikna och har lust att vara ute i naturen, men det är viktigt att du som är nybörjare har respekt för att det kan hända olyckor. Det allra viktigaste kan vara att ta det lugnt. Du kan bli tröttare än du tror, och du måste orka ta dig hem också. Det är också viktigt att åka ut i sällskap med någon annan, om något skulle hända. Vill du ge dig ut på öppet vatten kan det vara bra att använda flytväst och våtdräkt, för att minska riskerna. Med en våtdräkt minskar risken för nedkylning och flytvästen är en stor säkerhet att ha om vågorna går för höga eller om du tappar kontrollen över din kajak eller SUP-bräda.