Om du har valt att satsa på hälsa och träning under semestern är Linköping ett bra resmål. Staden har mängder med platser som är perfekta för träning, som motionsspår, cykelslingor, simhallar, utegym och vandringsleder. Målet för Linköpings kommun är att främja rörelse och fysisk aktivitet för alla medborgare, vilket gör Linköping till ett optimalt resmål för dig som gillar sport.

Bild på parken trädgårdsföreningen i universitetsstaden Linköping i SverigeNär du planerar din motionsresa är det viktigt att boka hotell i Linköping i god tid. Hos Elite Stora Hotellet hittar du rum i många olika storlekar och utföranden. Rummen har omsorgsfullt utförd inredning med vackra detaljer, och du kan i ett tydligt galleri se hur rummen ser ut innan du bokar. När du bestämmer dig för ett hotellrum är det viktigt att det är tillräckligt stort för dina behov, så att du får plats med träningsutrustning och bagage.

Hälsa och träning i Linköping

I Linköping finns många platser för rörelse. Du kan ta del av den uppskattade cykelkartan över staden där du ser hur du tar dig fram i de centrala delarna. Linköping har många trevliga cykelleder som går genom lummiga landskap. Oavsett vilket väderstreck du cyklar i hamnar du med tiden i Östgötaslättens vackra natur.

I staden finns också många historiska promenadstråk. Linköpings domkyrka är en av de bäst bevarade medeltida kyrkorna i Sverige. Här byggdes den första stenkyrkan på 1100-talet, en romansk basilika. Kyrkan har därefter byggts till i århundraden och stod klar år 1500. I kyrkan kan du se ett luftigt och ljust kyrkorum, med inventarier och utsmyckningar från olika tidsepoker.

Evenemang under sommaren

Linköping håller många återkommande evenemang, särskilt under sommaren. Här kan du se på hockeymatcher och gå på barnteater med Teater Pelikanen på kulturhuset Arbis. Under sommaren spelar Eldkvarn i Linköping på Stångebrofältet, och Diggiloo åker på sommarturné till Linköping.

Linköpings naturreservat

I Linköping finns flera naturreservat som har bildats av kommunen eller länsstyrelsen för att bevara biologisk mångfald, vårda värdefulla naturmiljöer och tillgodose områden för friluftsliv. För att hitta vandringsleder till fågeltorn och badplatser kan du använda Naturkartan, en friluftsguide på mobil och dator. Naturkartan går att ladda ner som app från Google Play och Appstore.