Nu börjar det lida mot sitt slut, fotbolls VM 2014. Vi har följt det i snart en månad, och trots att Sverige inte har varit med och spelat så har det varit ett väldigt spännande VM.

Nu senaste matchen blev det klart att det är Argentina som kommer att möta Tyskland i finalen som spelas på söndag. Många är det nog som tror att det är Tyskland som vinner matchen, främst eftersom de vann över Brasilien med 7-1 för några dagar sedan. Och är du en av de många som i Sverige är väldigt sportintresserad så kommer det nog vara en väldigt stor lucka nu efter VM. Men oroa dig inte, det finns många roliga alternativa saker att göra som involverar sport resterande del av sommaren också. Som exempel? Varför inte starta ett korpen lag och köra ert eget VM? Korpen är väldigt stort i Sverige, och det växer mer och mer för  varje år. Det kan vara vilken sport som helst, men nog är fotboll vanligast i Sverige. Kolla runt och se vad du och dina polare känner för, och försök få ihop ett lag. Om det inte är speciellt många som är intresserade kan du istället leta efter ett lag på nätet. Det brukar räcka med att bara slänga ut en förfrågan på exempelvis Facebook eller någon annan social media så hittar du vilka som spelar.

Fotbollsresa

En annan sak du kan göra för att hålla igång med sporten är att åka iväg på en fotbollsresa. Det är verkligen någonting som alla borde göra, och man kan lätt boka sin fotbollsresa på nätet. Kolla exempelvis in Olka fotbollsresor. De erbjuder sig att skräddarsy er resa så att ni verkligen får ut exakt vad ni önskar. Åk och kolla på en match i Premier Leauge, La Liga, Serie A eller någon av de många andra fotbollsserier som finns att välja på. Barcelona, London, Berlin – alla är bra städer att åka till för att se rolig och bra fotboll. Om du skyndar dig nu kan du hinna boka en plats till Arsenal mot Manchester City den 13 september. Det kommer vara en magisk upplevelse, och du kommer känna att VM på tv.n inte var någonting i jämförelse med matcherna live.

zlatan fotboll

Solen skiner och Allsvenskan har börjat igen

Utöver detta kan du ju också så klart bara njuta över att sommaren inte ens har kommit halvvägs än så länge. Solen skiner, och enligt SMHI kommer det vara varmt i minst 10 dagar till. Och du, en sista detalj: Allsvenskan har börjat igen! Nog för att det är stor skillnad till hur det spelas i VM, men säkerligen har du ett favoritlag som du kan heja på och då blir det ju lite roligare. En match som säkerligen kommer vara rolig att se

Sen får vi ju hoppas att Sverige kan vara med i nästa VM. Zlatan är vårt största hopp om att hamna där, men nog kan det vara så att vi behöver ännu en Zlatan för att lyckas.

 • Skaffa en studsmatta
  Skaffa en studsmatta
  Ett utav de bästa träningsredskapen för barn är studsmattan. Den är superrolig och man kan ha den hemma i trädgården. Allt fler vill även ta studsmattan till innerstaden, och den är inte längre ett förortsfenomen. För att barnen ska kunna studsa utan bekymmer krävs dock säkerhetsutrustning och en matta av god kvalitet.
 • Det skulle få fler att cykla
  Det skulle få fler att cykla
  Att cykla till jobb, skola och på fritiden är bra för både miljön och hälsan. Och skulle man ändra en del saker för cyklister, skulle ännu fler välja cykeln som transportmedel.
 • Svenska tillverkare av kosttillskott
  Svenska tillverkare av kosttillskott
  Att vara hälsosam handlar inte bara om att träna, det handlar också om att äta rätt. Genom sin kost kan man också prestera bättre och nå längre. Om valet står mellan ett par nya löparskor och ett kosttillskott som ökar prestationsförmågan så kan det senare vara ett bättre val.