Börja löpträna, men gör det mjukt och försiktigt. Gå inte ut för hårt och ta hjälp av en vän eller personlig tränare för att hitta motivationen om den tryter.

Tycker du om att träna och hälsa i övrigt, samt att hjälpa andra att komma i form? Då kanske en karriär som personlig tränare är något för dig. På IntensivePT kan du utbilda dig till PT på distans, genom att gå en intensivutbildning på nätet. På ett antal veckor är du redo att ta dig an världen med ditt nya certifikat.

Bli bättre på löpträning

Men bara för att en gillar att styrketräna och äta hälsosamt betyder inte det att man är bra på att till exempel löpträna. Hur kommer man egentligen igång med löpträningen? För det första, gå inte ut för hårt, i SVT tipsar en löpcoach om att börja mjukt och gärna träna kortare pass men ofta. Se till att börja träna på teknik ganska snart, för att få in den redan i början. Hon manar också till försiktighet eftersom löpning faktiskt är en belastning för kroppen och det finns ingen anledning till att pressa på för hårt, resultat kommer ändå att komma.

Att gå till en personlig tränare eller skaffa sig en träningskompis kan för många vara ett sätt att motivera sig till träningen – Dagens Nyheter  

Motivationen måste dock komma inifrån för att träningen ska bli en vana som verkligen gör dig gott och stannar kvar hos dig. Försök att hitta glädjen i att träna och inte minst i att löpa, om du riktat in dig på det. Som en löpträningsexpert säger i tidningen MåBra, att det ska vara energigivande och kravlöst att springa. Det är med andra ord att viktigt att utgå från sig själv och sina egna förutsättningar.